HFMA CHFP Exam
Exam Code:CHFP
Exam Name:Certified Healthcare Financial Professional (CHFP) Exam
Q & A:310
http://www.passpeak.com/CHFP.html
http://www.passpeak.com/HFMA-exam.html
Question: 1
The key factors that have contributed to the higher cost of health care include:
A. Technology, aging population, chronic disease and litigation
B. Aging population, chronic disease, performance payment and litigation
C. Technology, performance payment and litigation
D. All of the above
Answer: A
Question: 2
What change the basis of payment for hospital outpatient services from a flat fee for individual services to fixed reimbursement for bundled services?
A. Cost payment system
B. Ambulatory payment classifications
C. Cost compliance and litigation
D. None of the above
Answer: B
Question: 3
when providers try to get one payor to pay for costs that have not been covered by another payor, this refers to:
A. Cost Capacity
B. Cost capitalization
C. Cost-shifting
D. Prospective cost
Answer: C
Question: 4
The combination of age and technology has increased cost with the passage of time.3
A. True
B. False
Answer: A
Question: 5
Prescription drug coverage for Medicare enrollees, which offsets some of the out-ofpocket costs for medications, this covers:
A. Medicare Part A
B. Medicare Part B
C. Medicare Part D
D. Medicare Part F
Answer: C
Question: 6
The need to abide by governmental regulations, whether they are for the provision of care, billing, privacy accounting standards, security or the like refers to:
A. Compliance
B. Chronic Medicare
C. Health proactive standards
D. None of the above
Answer: A
Question: 7
_____________ that providers have to pay insurers to cover the cost of defending against the lawsuits and paying large jury awards.
A. Ambulatory payment classifications
B. Reimbursement Insurance cost plan
C. Health proactive Insurance standard act
D. Increased insurance premiums4
Answer: D
Question: 8
A set of federal compliance regulations to ensure standardization of billing, privacy and reporting as institutions convert to electronic systems is called:
A. Health Insurance standard Act
B. Reimbursement Insurance Act
C. Medicare Reporting Act
D. Health Insurance portability and Accountability Act
Answer: D












